Här har vi listat de vanligaste frågorna vi får om våra webbkurser

 

  • Hur lång tid tar kursen att genomföra i sin helhet?

Den här frågan får vi ofta och den är lite svår att svara på, men genomför du kursen från början till slut och klarar av alla kontrollfrågor medsamma uppskattar vi att kursen tar ca 1h. Eftersom tanken är att du ska kunna pausa och öva lite extra där du behöver och det kanske är lite klurigt med kontrollfrågorna ibland tycker vi att det är klokt att räkna med att den rena webbkursen tar ca 1-5h att genomföra. Ska du även öva praktiskt med docka tillkommer övningfilmer och här kanske du vill lägga lite extra tid och repetera flera gånger, räkna då med att kursen tar totalt 2,5-3h.

  • Kan vi skräddarsy innehållet i vår kurs?

Ja, absolut. Vi har tagit fram flera anpassade kurser för kunder som behöver ett anpassat och kanske mer fördjupat innehåll inom specifika områden eller verksamheter med speciella förutsättningar. Kanske har ni en utarbetat larmplan som ni vill inkludera i kursen eller specifika dokument att lägga med. Vi hjälper er gärna se till att utforma kursen och upplägget så att det fungera smidigt för just er verksamhet. Maila eller ring oss så berättar vi mer!

  • Varför kommer inte inloggningen till kursen, jag har ju fått övningsmaterialet?

När du lagt din beställning och betalat med Klarna så skickas dina inloggningsuppgifter/aktiveringslänk ut automatiskt. Har du inte fått dem så ta en titt i skräpkorgen, ibland hamnar det där.  Annars är det bara att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

  • Vad är min aktiveringskod?

När som anställd ska logga in klickar du på länken från din arbetsgivare. Om du då hamnar på en sida där du ska uppge en kod är det troligtvis så att du har pop up blockerat på datorn/plattan. Testa att ändra inställningarna så att du tillåter pop ups och försök igen. Om du fortfarande upplever problem, kontakta oss!

Har du en kurs köpt via Apotea, hittar du din aktiveringskod i brevet i ditt paket. Kom igång här.

  • Från vilken dag får jag tillgång till kursen?

Du får dina inloggningsuppgifter i samma stund som du beställer kursen från vår hemsida och din tillgångstid till kursen startar därmed. Övningsdockorna kommer hem till dig med posten inom 5 arbetsdagar. Du kan med fördel börja ta del av kursen innan dockorna kommit fram, alla delar förutsätter inte att du har dockorna att öva med. Vi har medvetet gett en lång tillgång till kursen, detta för att vi vet att det dröjer någon dag innan dockorna kommit fram.

  • Kan jag förlänga kursen om jag vill repetera senare?

Självklart! Denna kurs är tänkt att finnas med dig över lång tid så att du kan repetera ofta och kanske även tillsammans med nära och kära när det passar er.  Du kan välja att förlänga kursen i direkt anslutning till att den löper ut, eller när ni vill repetera. Mer information om detta hittar du  länken i mailet du får med en påminnelse om att repetera, detta mail skickas ut när din tillgång till kursen håller på att löpa ut.

  • Ser kursen olika ut för förskolor och privatpersoner?

Innehållet är nästan identiskt men upplägget skiljer sig något. Kursen för förskolor /företag har fler kontroller och innebär att du måste genomföra samtliga lektioner i rätt i ordning, samt svara på alla kontrollfrågor för att bli godkänd. I denna kurs går det även ut ett mail till den ansvarige på arbetsplatsen när respektive medarbetare genomfört sin kurs. Kursen för förskolor/företag har även en längre tillgång till webbkursen, närmare bestämt 12 månader, då tanken är att denna kurs alltid ska finnas tillgänglig för ny personal eller de som önskar repetera.

  • Min arbetsgivare säger att min kurs inte är slutförd, vad ska jag göra?

För att din arbetsgivare ska se att din kurs är slutförd behöver du slutföra samtliga lektioner, kontrollera att alla lektionerna är grönmarkerade.

 

Hittar du inte svaret på din fråga här eller har du en annan fundering får du gärna maila oss.